Klachtenregeling

Klachtenregeling conform de Wkkgz
Zie mijn document ‘klachtenregeling’ en klachtenregeling LVVP.

Wat kunt u doen als u een klacht hebt over uw behandeling of behandelaar?

Ik vind het heel belangrijk goede zorg te verlenen en te luisteren naar uw wensen. Daarom nodig ik je uit om je mening te geven en te klagen als je ontevreden bent. Ik neem je klacht zeker serieus, want het kan de zorg voor jou en andere cliënten verder verbeteren. Het kan zo zijn dat je niet alleen een mening wilt geven, maar juist een persoonlijke reactie wilt op een klacht. Volg hierin de navolgende stap(pen). Te weten:

Stap 1: Als u een klacht heeft over uw psychotherapeut of de behandeling, dan kunt u die in eerste instantie het beste met uw therapeut of de regiebehandelaar bespreken. Onvrede start vaak klein, maar kan steeds groter worden als u niet de mogelijkheid krijgt uw ongenoegen te uiten. U kunt iets wat u vervelend vindt natuurlijk bespreken met een naaste of familielid, maar ik kan pas iets met een opmerking doen als u deze bij mij ter sprake brengt of voor mij opschrijft. Daarom hoor ik het graag snel als u met iets rondloopt.

Stap 2: Komt u er samen niet uit, dan kunt u een klachtenfunctionaris van de LVVP vragen om te bemiddelen, in overeenstemming met de ‘LVVP-klachtenregeling in het kader van de Wkkgz‘. De klachtenfunctionaris zal u bijstaan bij het (eventueel) indienen van een klacht.

Stap 3: Is uw klacht zo ernstig dat bemiddeling geen oplossing biedt, of kan in uw situatie niet van u worden verwacht dat u de klacht met uw behandelaar en/of de klachtenfunctionaris bespreekt, dan is er de mogelijkheid de klachtencommissie van de LVVP aan te schrijven of de klacht neer te leggen bij De Geschillencommissie Zorg - Algemeen. Aan het gebruik van de geschillencommissie zijn kosten verbonden.

Klachtencommissie LVVP – Postbus 13086 – 3507 LB UTRECHT
klachtencommissie-lvvp@kbsadvocaten.nl
Tel. 030-2364338
www.lvvp.info

Gz-psychologen, psychotherapeuten en klinisch (neuro)psychologen vallen ook onder het tuchtrecht. Dit is geregeld in de Wet BIG. U kunt uw klacht dus ook indienen bij het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.
Meer informatie vindt u op: https://www.tuchtcollege-gezondheidszorg.nl/ik-heb-een-klacht.

Kwaliteitsstatuut

Vanaf 1 januari 2017 zijn alle zorgaanbieders verplicht om de kwaliteit van hun praktijkvoering vast te leggen in een kwaliteitsstatuut.

Mijn actuele, goedgekeurde kwaliteitsstatuut is hier te vinden.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
LinkedIn